koha-5sprong-logo-1-rgb

oranje jump

CAMPUS
KILLESTRAAT

Killestraat

Killestraat 43
9220 Moerzeke
052/47.36.48

CAMPUS
GANZENBERG

Ganzenberg

Ganzenberg 6
9220 Kastel
052/48.30.37

Afdrukken

Fietsproject met politie (G)

Het fietsproject in samenwerking met de politie Hamme ging ook dit jaar weer door. Maandagnamiddag 22 mei en dinsdagvoormiddag 23 mei kwam de politie naar onze school. Als alle kleuters hun fiets hadden, helm en fluojasje aan keek de politie goedkeurend toe. O nee, wat zagen ze ? Nog 2 fietsen met zijwieljes. Onmiddellijk werden de sleutels boven gehaald en de wieltjes gingen eraf. Dan eerst een aantal oefeningen : links van de fiets gaan staan, rechts, achter, met linkerbeen op rechterpedaal,.....

Dan konden we beginnen aan het fietsparcours : over de hamburgers en worsten (lees fietsbanden en touw) en tussen de slang. Er werd ook veel tijd gestoken om te leren fietsen met twee naast elkaar (rekening leren houden met elkaar).

De tweede dag werd opnieuw geoefend om met twee naast elkaar te fietsen. Dan werd er ook een hoge verkeersdrempel bijgehaald waar ze moesten over fietsen en over een wipplank fietsen. Toen we dit allemaal vlot onder de knie hadden mochten we de straat op. Van de Ganzenberg de dijk op, aan schuurtje de dijk af, fietspad op richting Moerzeke, een bezoekje bij Mr Geert aan zijn bureau (niet aanwezig) naar de Kille, dijk terug op en dan richting school. Oef.

Een dikke proficiat aan al mijn kleuters en zeker de kinderen van mijn tweede kleuterklas. Natuurlijk ook dank u wel aan de politie (die hebben op deze korte tijd, 3 kleuters die nog niet konden fietsen, leren fietsen)

Groeten

juf Maria